top of page
II.esemeny_nyitokep-01.jpg

MENNYEI MENTES KARÁCSONYI FOGÁSOK

2024. 12. 12. 18.00

The Planteen

3. kerület, Graphisoft Park (IBS épület alagsor)

Anchor 1

Halászlé, töltött káposzta, mákos bejgli, zserbó. Csak néhány a legnagyobb karácsonyi kedvencek közül. Ezek az ételek gyermekkorunk óta részei az ünnepi asztalnak, szeretjük és örömmel lakmározunk belőlük. Vannak azonban, akik egészségügyi megfontolásból, mások kényszerből (ételérzékenység) nem fogyaszthatják ezeket a finomságokat.

 

De biztos ez?? A válasz határozott nem!!

 

Ezen az estén szeretnénk bemutatni Nektek, hogy ezek és más karácsonyi kedvencek gond nélkül elkészíthetők növényi alapon, glutén – és cukormentesen is. Biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg inspirációt meríthetsz szakmai előadóinktól 😉

 

3 fantasztikus gasztronómiai szakembert hívtunk el erre az estére, íme:

Ádám Csaba.jpg

ÁDÁM CSABA

SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület) növény alapú gasztronómia részlegének a fejlesztő/vezető séfje

26 éves vendéglátós/konyhai múlttal, 2020 márciusában úgy döntöttem, hogy száműzöm étrendemből a húst. Azóta fontos célkitűzés számomra a húsmentes étkezés népszerűsítése.

ZSOLNAY GERGELY

Kreatív séf, Táplálkozástudományi szakember (SOTE), Kertészmérnök (MATE)

20 éve foglalkozom az egészséges életmóddal, tudatos táplálkozással, alapanyag termesztéssel, gasztronómiával, az ember és a természet közötti kapcsolattal, környezetvédelemmel és fenntarthatósággal, illetve ezek kapcsolatrendszerével.

 

Tudatosan tervezett tanulmányaim és munkáim során szerzett tudásomnak és tapasztalatainak köszönhetően mára olyan holisztikus látásmódra tettem szert, amely szakmáiban egyedivé tette gondolkozásmódomat. Szemléletmódom különlegessége, hogy az alapanyag termesztéstől az ételkészítésen át, egészen az emberi szervezetre gyakorolt hatásig átlátom a folyamatokat és gyakorlati tapasztalattal rendelkezem mindegyik területen.

Zsolnay Gergely.jpg
Sarusi-Kis Flóra.jpeg
Sarusi-Kis Flóra.jpeg

SARUSI-KIS FLÓRA

Hearty Vegan Cakes alapítója, vezető cukrásza

Mindig is imádtam a konyhában tevékenykedni, sütni, főzni, ám mikor növényi alapú táplálkozásra váltottunk, úgy éreztem, hogy a sütemények tekintetében beszűkűltek a lehetőségeim. Ennek hatására kezdtem el saját receptekkel kísérletezni, melyek 3 év alatt szerencsére sok embert meggyőztek arról, hogy a mentes sütemények is finomak. Célom, hogy egy szelet süti által közelebb hozzam az emberekhez a vegán, illetve növényi alapú táplálkozást, szélesítsek látókörükön. 

SZINETÁR DÓRA

Az est háziasszonya

Szinetár Dóra vagyok, színésznő, három gyermek édesanyja. Magam mindenmentes-vegán módon eszem, a családom pedig ahányan, annyi féle képpen. Hobbim a táplálkozás-tudomány, a főzés, és a gyereknevelés, szóval kíváncsian várom ezt az izgalmas beszélgetés-sorozatot!

Szinetár Dóra 2.jpg

Részt veszel ezen az izgalmas gasztronómiai kalandozáson?

2024. 12. 12. 18.00

The Planteen, 3. kerület, Graphisoft Park (IBS épület alagsor)

JEGYEK – KORLÁTOZOTT SZÁMBAN (25 db)

(már csak 5 db elérhető)

Belépőjegy – 2990 forint

Belépőjegy kóstolóval * – 3990 forint

*Szeretnénk az előadás mellé egy kis ízelítővel kedveskedni a Planteen, 100%-ban növényi alapú, glutén – és cukormentes finomságaiból. Természetesen a „karácsony ízeit” kóstolhatod meg, de az maradjon a mi titkunk, hogy mi lesz az.

Our locations
bottom of page