top of page
DSC_002.jpg

HETI 1 HÚSMENTES NAPPAL MINDENKI NYER.
TE, A BOLYGÓ ÉS AZ ÁLLATOK IS!

Görgess lejjebb, hogy megtudd hogyan és miért! >>

Edd magad egészségessé!

Ha csökkented a húsfogyasztásodat és növeled a növényi alapú ételek számát a mindennapjaidban (pl. zöldségek, gyümölcsök, gabonák, hüvelyesek, magvak), akkor nagy mértékben csökkented a rákos megbetegedések, a szívinfarktus, a magas vérnyomás, a cukorbetegség és akár elhízás kialakulásának kockázatát.

veganfact_icons-01.png
veganfact_icons-02.png

Mérsékelheted vagy akár teljesen megszüntetheted a testedben lévő gyulladásokat, amelyek ízületi fájdalmakat okozhatnak.

A kiegyensúlyozott növényi étrenddel biztosíthatsz minden nélkülözhetetlen tápanyagforrást a szervezetednek, amire szüksége van: fehérje, szénhidrát, antioxidánsok, rost, magnézium, kálium, A - , C – és E vitamin.

veganfact_icons-03.png

Csökkented az ökológiai lábnyomod, ezáltal vigyázol a Földre

veganfact_icons-04.png

Heti 1 húsmentes nappal körülbelül 18 kg gabonát, 4164 liter vizet és 3 m2 erdőt menthetsz meg.

 

Mire elég 4164 liter víz? Nagyjából 4 hónapnyi zuhanyozáshoz!

Az állattenyésztés az üvegházhatást okozó gázok 14,5%-ért felelős– többért, mint a teljes szállítmányozási ipar – ezzel a 2. helyen áll az üvegházhatású gázok kibocsátásában.

veganfact_icons-05.png
veganfact_icons-06.png

Az állattenyésztésnek egyre több földterületre van szüksége az állatok legeltetéshez és a takarmánytermesztéshez. Ezért egyéb élőterületeket – például esőerdők – pusztítanak el, ezzel számtalan állatfaj tömeges kihalását okozzák. 50 év alatt közel 70%-kal csökkent a vadon élő állatok populációja világszerte.

Állatok életét mented meg

Évente közel 80 milliárd szárazföldi állat esik az élelmiszeripar áldozatává.

veganfact_icons-08.png
veganfact_icons-07.png

Minden húsmentes nappal megmented 1 állat életét. 

A tehéntej tele van növekedési hormonnal, amire a kis borjúnak van szüksége ahhoz, hogy egészségesen felcseperedjen. Az ember az egyetlen faj a világon, amely más faj anyatejét fogyasztja. Csoda, hogy az emberek 67%-a laktózérzékeny?

veganfact_icons-09.png

Források

United Nations

Vegan Society

Earth Day

One Meal a Day for the Planet

bottom of page