top of page
DSC07520_edited.jpg

A PLANTEEN SZTORI

A Planteent a szomszédos REAL School Budapest diákjai (a jövő zöld vezetői) ellátása céljából indítottuk el, hogy finom, egészséges és gyerekbarát ételekkel tápláljuk őket.

Hamar rájöttünk, hogy ezt szeretnénk kiterjeszteni és a növényi alapú táplálkozást szélesebb körben népszerűsíteni, szemléletet formálni. A Planteen az a hely, ahol a szépség, az ízek és a fenntarthatóság nap mint nap találkoznak.

Görgess tovább, hogy megtudd, miért döntöttünk úgy, hogy vegán helyet nyitunk! Tippek: ökolábnyom, állatvédelem, egészségügyi hatások.

REAL School 

Egészséges és gyerekbarát ételeket készítünk 100 diáknak és iskolai dolgozónak minden nap. 

A REAL School Budapest egy nemzetközi általános iskola, amelynek küldetése, hogy inspirálja és képessé tegye a következő generációt egy szép világ megálmodására és felépítésére.

ikonok-03(1).png
Környezeti lábnyom

Heti 1 növényi-alapú nappal közel

50kg CO2-t takaríthatsz meg évente!

ikonok-04.png
Egészségügyi hatások

A növényi alapú étkezés számos súlyos betegség kockázatát csökkenti.

ikonok-05(1).png
Állatvédelem

Vegánként évente akár 105 állatot is megmenthetsz!

FENNTARTHATÓSÁG

Számít, mit és hol eszel!
Tekintsd meg ezt a 10 dolgot, amit a fenntarthatóság érdekében teszünk. 

 

Újrahasznosított bútorok találhatóak a vendégtérben, amiket egy helyi mesteremberektől vásároltunk.

Kiegyensúlyozott, gyerekbarát és növényi-alapú iskolai ebédet

biztosítunk a szomszédos REAL School általános iskola diákjai számára, hogy minél korábban elkezdjük a szemléletformálást. 2022 tavasz-nyár során az EcoSpace ukrán menekült gyerekeket befogó iskolának is biztosítottunk ebédet.

Az újrahasznosítás az alapvetés a kávézóban, konyhában és a vendégtérben. Tudtad, hogy a Graphisoft Parknak saját újrahasznosító telephelye van? Ezen túl a szerves hulladékot humusszá varázsoljuk egy különleges együttműködés keretében a Graphisoft Park kertészeivel.

Az ételmaradékot eladományozzuk azoknak, akiknek a legjobban szüksége van rá, a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben.

A Felelős Gasztrohős és a GreenGuide operatív működési szempontból minősítettek minket, mint fenntartható vendéglátóhely.

Nem használunk állati eredetű termékeket a Planteenben. Hisszük, hogy a teljes-értékű, növényi-alapú ételek a megfelelő döntés az egészségünk a bolygónk védelme érdekében.

Hazai és szezonális zöldségek és gyümölcsök teszik ki az alapanyagaink legnagyobb részét.

Nem használunk pálmaolajat, hiszen óriási a környezeti terhelése.
A helyi olajakat preferáljuk és ételtől függően változatosan használjuk őket.

Zabtejjel készítjük a kávét, mert nem csak ízletes, hanem az összes növényi tej közül ennek van a legkisebb környezeti hatása. De kérheted kávédat Sproud tejjel is – egy nagyon ízletes és innovatív növényi tej, sárgaborsóból készítve.

Környezettudatos takarítószereket használunk, ahol tudunk. Ez igaz az elviteles csomagolásokra illetve minden nyomtatott anyagunkra is.

IMG_3589.jpg

Immár 4 éve vegetáriánus vagyok, és amikor csak lehet, mindig a vegán mellett döntök. Ezért nagyszerű, hogy a Planteen ilyen közel van az irodámhoz. Imádom az ételeket, ezért hetente többször is visszatérek. És a múlt héten még egy céges csapatépítést is tartottunk, finom falatokkal és italokkal! Nagyon ajánlom!

Ádám

UI/UX tervező, Nuage Groupe

Imádom a Planteen ételeket, mert gyönyörűen vannak tálalva, és a kinézetük mindig passzol az ízhez – finom és soha nem unalmas! A hagyományos és a modern ételek egyensúlya tökéletes, a kávé pedig finom. Mindig úgy érzem, egészségesebben étkezem amikor meglátogatom a Planteent. Ráadásul jó tudni, hogy a környezetre gyakorolt hatásom is kisebb a növényi alapú táplálkozásnak köszönhetően!

Bori

Kommunikációs menedzser, IBS

Évek óta követjük Zsolnay Gergely, a Planteen séfjének pályafutását. Nagy örömünkre szolgált, amikor megtudtuk, hogy az otthonunkhoz közel új vegán hely nyílt, és ott lett séf! Minden héten itt eszünk. Az összetevők minősége remek, az ételek pedig nagyszerűek, a személyzet gyorsaságáról nem is beszélve.

Edina és Zoli

Grafikusok

Mit szeretek a Planteenben? A tér kialakítása, az ízletes ételek és a finom wrapek! Nagyon nagyra értékelem a személyzet kedvességét is. Nagyon jó, hogy ilyen menő menza van az egyetemi campuson.

Ben

IBS Diákszövetség elnöke

bottom of page